Vel ein kategori

Dødens ansikt på museum

Dødens ansikt på museum

Forskning.no: Edvard Munch, Camilla Collett og Henrik Wergeland ble alle foreviget gjennom dødsmasker. Få vet at disse maskene fortsatt finnes på norske museer.

Den andre ungdomstiden

Den andre ungdomstiden

A-magasinet: Bjørn Svindal (70) setter utfor i alpinbakken nesten hver helg. Tove Strand (73) har tatt en ny utdanning. 70-årene kan få oss til å blomstre igjen.

Den mystiske ødeleggelsen

Den mystiske ødeleggelsen

A-magasinet: Immunforsvaret kan beskytte oss mot millioner av virus og bakterier. Men hva skjer når det går til angrep på vår egen kropp?

Plikten til å varsle

Plikten til å varsle

Forskning.no: Hvis vi mistenker omsorgssvikt er refleksen vår å lukke øynene og tenke at det sikkert går bra, mener førsteamanuensis Morten Holmboe ved Politihøgskolen. Men ofte har vi en lovfestet plikt.

Fremtiden er kunstig

Fremtiden er kunstig

A-magasinet: Barnehager, skiforeninger og alpinanlegg bruker millioner av kroner på å lage vinter. Hva skjer med et folk som er født med ski på beina når det slutter å snø? 

Ingen barn, inga lykke?

Ingen barn, inga lykke?

Forskning.no: Éi av fem kvinner i Vesten har ikkje barn. Professor Cristina Archetti tar utgangspunkt i eige liv når ho forskar på kvifor mange barnlause kjenner seg utanfor og mislykka.

Dei raude heltane

Dei raude heltane

Ambulanseforum: 22. juli 2011 utsette sivile seg for større risiko enn hjelpemannskapa, og enkelte sat att med ei svekka tillit til dei raudkledde. No skal nye retningslinjer gje brann- og ambulansemannskap større mulegheiter til å gripe inn i valdssituasjonar.

Flere vil være ute

Flere vil være ute

Fjell og vidde: Regndråpene mot ansiktet. Ugla som uler i skogen. Hytta der du lager din egen middag. Alle er de små biter av det tradisjonelle norske friluftslivet, som nå får økt internasjonal interesse.

Velg deg friluftsliv

Velg deg friluftsliv

Fjell og vidde: Før du avgjør hvem du stemmer på i lokalvalget, så sjekk hva kommunen din gjør for friluftslivet. I Asker er kommunen godt i gang med å etablere turløyper for innbyggerne og kurse SFO-ansatte i friluftsliv.

Kysten er klar!

Kysten er klar!

Fjell og vidde: … eller er den egentlig det? Sommeren er i ankomst, og strendene lokker. Men det kan være vanskelig å vite hvor vi har lov til å gå når vi er på tur i strandsona.