Vel ein kategori

Den mystiske ødeleggelsen

A-magasinet: Immunforsvaret kan beskytte oss mot millioner av virus og bakterier. Men hva skjer når det går til angrep på vår egen kropp?

Plikten til å varsle

Forskning.no: Hvis vi mistenker omsorgssvikt er refleksen vår å lukke øynene og tenke at det sikkert går bra, mener førsteamanuensis Morten Holmboe ved Politihøgskolen. Men ofte har vi en lovfestet plikt.

Fremtiden er kunstig

A-magasinet: Barnehager, skiforeninger og alpinanlegg bruker millioner av kroner på å lage vinter. Hva skjer med et folk som er født med ski på beina når det slutter å snø? 

Stillhetens time

A-magasinet: Stress og psykiske plager blant barn er en av vår tids største helseutfordringer, mener forskere. På Bogstad skole står massasje på timeplanen.

Med ferske auge

DNTs årbok: Korleis er det å oppleve norsk natur for første gong? Vi tok følgje med asylsøkjarar i Harstad, i bratte motbakkar og eit nordnorsk tåkelandskap.

Stemma frå Senja

Fjell og vidde: Han vaks opp to hundre meter frå fjøra og sytti meter frå fjellet, og han er framleis i naturen nesten kvar helg. Men han lar seg ikkje inspirere der ute.

Den ansvarlege

Magasinet Plot: Ein italiensk domstol dømde seismologen Giulio Selvaggi for aktlaust drap, men sjølv meinte han at han berre gjorde jobben sin. Les reportasjen som fekk ViS-prisen 2015.

Dei smarte stundene

Magasinet Plot: La kvardagen ha nokre tomrom, utan mobiltelefon, pc eller andre oppgåver. Då vil du bli betre kjend med deg sjølv, og kanskje vil også kreativiteten blomstre.

Ingen barn, inga lykke?

Forskning.no: Éi av fem kvinner i Vesten har ikkje barn. Professor Cristina Archetti tar utgangspunkt i eige liv når ho forskar på kvifor mange barnlause kjenner seg utanfor og mislykka.

Det andre kinnet

Vårt Land: Hanne Marie Iaursulëiel Frostlid har blitt slått i ansiktet og kalt en skam for kirken. Hun prøver likevel å ha respekt for at noen mener hun lever et syndig liv.

Syndene gikk opp i flammer

Magasinet Strek: Drapsforsøkene, og mye annet svart. Under retreaten i Halden fengsel brukte «Lars» (35) halvannet døgn på å skrive ned alle syndene sine. Så gikk de opp i flammer.